Споделете со пријателите!

Вчера во рамки на Скопскиот клинички центар „Мајка Тереза“ беше пуштена во употреба првата државна кардиохирургија
На отворањето присуствуваа премиерот Никола Груевски, министерот за здравство Никола Тодоров, медицинскиот персонал кој ќе работи во оваа болница, странските доктори кои помогнаа за едуцирање на тимот проф. Предраг Милиевиќ од Институтот за кардиоваскуларни заболувања од Дедиње,  проф. Омер Џемаили од Клиниката Триемли во Цирих, проф. Антонио Маруло од Клиниката Сапиенца во Рим, Италија и проф. Бојан Биочин од Клиниката за кардиохирургија Ребро , директорите на ФЗОМ и на клиниките.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!