Споделете со пријателите!

Во поликлиниката во Ѓорче Петров во петокот беше отворен пукнт на Итната медицинска помош. Наменет е за целиот регион на општината, како за околните така и за руралните средини
Досега оваа општина се покриваше од поликлиника Букурешт, па на овој начин ќе се намали и времето и средствата кои граѓаните досега ги трошеа.

Пунктот на отварањето го посети министерот за здравство Никола Тодоров, кој заедно со директорката на Здравствен дом Скопје, Татјана Баевска- Вучковиќ, информираа за деталите.

Итната медицинска помош ќе работи во три смени што значи дека ќе има 24-часовна покриеност и очекуваме со оваа најнова мерка која ја преземаме со Здравствен дом во Скопје, дополнително да ја доближиме услугата кон граѓаните. Инаку во Ѓорче Петров пред неколку дена се отвори уште еден специјалистички кабинет, 5-ти по ред за кожно, односно дерматовенерологија, со што овозможуваме и оваа услуга да биде сериозно доближена до граѓаните, односно до жителите во општината Ѓорче Петров, рече Тодоров.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!