oral-biotic-trimeks_1
Споделете со пријателите!

Oral Biotic – прв пробиотик во светот за заштита на грло, нос и уво
  • Ја зајакнува отпорноста со оддржување на природна бактериска рамнотежа
  • Здраво, природно и делотворно решение
  • Делува брзо, сигурно и ефикасно, не содржи шеќер
  • Природна поддршка при настинки, грип и инфекции на горните дишни патишта, особено кај деца

Што е Oral Biotic?

oral-biotic-trimeks
Oral Biotic – Now Foods

BLIS K12 е специфичен вид на Streptococcus salivarius (S. salivarius), еден од најбројните и најполезни бактерии кои се наоѓаат во устата на здравите луѓе. Меѓутоа, само мал број на луѓе да продуцираат S. salivarius со BLIS K12. Овој вид на бактерија е откриен од страна на научниците кои ги прателе здравите деца неколку години кај кои не се појавило воспалено грло.

Пробиотиците се дефинираат како добри, корисни бактерии кои ако се присутни во адекватни количини помагаат во зачувување на здравјето. Сите бактерии ги примаме преку устата.

Доколку количината на добри бактерии во устата е на правилни ниво отпорноста на организмот на лошите бактерии е на високо ниво. Во таа прва линија на одбрана клучна улога има добрата бактерија Streptococus Salivarius BLIS K12. Strepotocosu BLIS K12 е природна добра бактерија која се наоѓа во устата, јазикот и грлото. Со своето ензимско делување ги спречува лошите бактериии и го штити организмот од инфекции.

BLIS K12 е напреден пробиотик при појава на кариес кој обезбедува природна заштита на имунолошкиот систем против воспаление на грлото, инфекција на увото и други инфекции на горните дишни патишта, особено карактеристични за децата.

Oral Biotic K12 пробиотикот содржи 2 милијарди корисни бактерии и ја оддржува природната рамотежа во устата, грлото и средното уво. Ја зголемува отпорноста на инфекции со оддржување на природна бактериска рамнотежа.

Oral Biotic претставува единствен и потполно нов концепт на додаток во исхраната со цел поддршка на здравјето и рамнотежа на микрофлората во устата, грлото и средното уво.

Клиничките истражувања покажуваат дека доколку дојде до нарушување на нормалната рамнотежа на бактериската флора на средното уво, тоа станува се повеќе подложно на инфекции. Oral Biotic е апсолутно добра новост за сите родители, бидејќи претставува здраво, неинвазивно и природно решение за заштита на здравјето на средното уво. Тој е научно создаден производ кој делува брзо, сигурно и ефикасно.

Честите настинки и инфекции на грлото и увото досега немаа адекватно природно решение за превенција. Oral Biotic е природна поддршка кај инфекциите на грлото и средното уво кај деца и возрасни. Содржи Streptococcus salivarius, прв пробиотик специјално наменет за уста, грло и уво.

Прочитајте:  Панични растројства во период на рана зрелост

Како делува Oral Biotic?

Кога организмот е во здрава состојба нашата уста е заштитена со полезна бактериска микрофлора која делува како природен одбрамбен штит. Кога организмот е под стрес и нападнат со вируси и штетни бактерии доаѓа до пореметување на микрофлората во устата поради што се развиваат инфекции на горните дишни патишта.

Инфекцијата на грлото и носот може да се прошири и да предизвика воспаление на увото, кое е почесто кај малите деца. За да се намали можноста за појава на воспаленија, се препорачува употреба на пробиотици за уво, нос и грло.

Oral Biotic испорачува 1 милијарди корисни бактерии директно во устата со што го враќа организмот во рамнотежа и го засилува во борбата против вирусите и штетните бактерии.

Делува на 2 начини: превентивно – како заштита да не дојде до воспаление на увото, носот и грлото и симптоматски – ги ублажува веќе постоечките симптоми на воспаление на увото, носот и грлото.


– Кај сите видови бактериски и вирусни воспаленија на уво, нос и грло
– За ублажување на болки во грлото, воспалени крајници и ангина
– За побрзо поминување на настинките
– Кај акутни воспаленија на увото
– За смалување на симптомите на вироза (наместо да чекате таа сама да помине)
– Кај воспаленија на уво, нос и грло предизвикани од бактерии – помага како природно решение кое може да ја намали употребата на антибиотици
– За стоматолошки заболувања – кај парадентоза, афти и кандијаза и против лош здив
– Кај сите заболувања со кои се нарушува рамнотежата на микрофлората во устата
– Се препорачува за луѓе кои работат и престојуваат во простории каде има многу луѓе
– Здраво, природно и делотворно решение кое делува брзо, сигурно и ефикасно; не содржи шеќер
– 100 пати поефикасен од традиционалните антисептички пастели за лижење

Обезбедете за себе и своето дете природна заштита од воспаленија на уво, нос и грло!

 

Увозник и дистрибутер за Македонија:
ТРИМЕКС Дооел

logo-trimeks
ул. Иван Милутиновиќ бр.36
1000 Скопје
тел.: 02 / 32 46 000
info@trimeks.com.mk
www.trimeks.com.mk

* Комерцијален текст


Споделете со пријателите!