Споделете со пријателите!

Висок процент односно 67,6 отсто од пациентите се задоволни од функционирањето на Националниот систем за електронски евиденции во здравството МојТермин

Министерот за здравство Никола Тодоров на прес-конференција на која ги презентираше резултатите од истражувањето рече дека пациентите се најзадоволни од функционирањето на МојТермин во клиниките за онкологија, за инфективни болести, за дерматовенерологија, општите болници во Кичево и Куманово, Клиничката болница во Тетово и Клиниката по хирушки болести „Св.Наум Охридски“.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!