Споделете со пријателите!

Соопштение за јавноста: 03 ноември 2015
Една од стратешките определби на Фондот за здравствено осигурување е имплементирање на систем за електронско работење, воведување нови електронски услуги и комплетно исфрлање на хартијата oд секојдневното работење. ФЗОМ има склучено договори за соработка со 3231 правен субјект, јавни и приватни здравствени институции во Република Македонија.

На вчерашната прес-конференција информираа за новините во електронскиот систем на Фондот кој ќе значи унапредување и олеснување на административните работи во здравствените институции во РМ…

Превземено од: Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!