Tema_4_podgotvete_ja_vashata_letna_apteka_za_patuvanje
Споделете со пријателите!

Цела година го исчекуваме годишниот одмор. И токму кога ќе се упатиме кон посакуваната дестинација, одморот може да се претвори во вистинска ноќна мора затоа што не сме навикнати на целодневно сонце, плажа, инсекти, поинаква исхрана и поинакви хигиенски стандарди. Статистиката говори дека секој човек, на годишен одмор, просечно е болен два до два и пол дена. Затоа, многу е важно добро да се подготвиме пред патувањето и да понесеме: лекови, медицински заштитни материјали и медицинска козметика.

На вашите прашањата еднаш неделно ќе одговара м-р фарм. Кирил Пецевски

Правно оградување: Дадениот стручен совет од страна на лекар специјалист како одговор на вашето прашање поставено на „Прашај лекар“, не ја заменува посетата на матичен лекар доколку е нарушена здравствената состојба. Презентираните совети нудат основни информации и насоки кон лицата засегнати од одреден здравствен проблем, со цел, полесно да ја презентираат својата медицинска состојба на својот лекар за да им се овозможи соодветен професионален здравствен третман.


Споделете со пријателите!

ваше прашање (2)

 • Почитувани
  Дали поради лизнување на мокар под /плочки во купатило и пад на грб и глава може да дојде до дќткање/пелтечење кај 3 годишно момче кое до тој момент збореше течно со богат фонд на зборови и ја кажуваше дури и буквата Р

  • М-р фарм. Кирил Пецевски

   Почитувана Кате,

   Доколку настанала некоја повреда како резултат на падот, можно е да има последици по говорот, но за ова најдобро да консултирате лекар специјалист – невролог кој би ги извршил потребните прегледи и испитувања и би ве советувал што понатаму.

Ваше прашање (2)

Вашата Емаил адреса нема да биде објавена.