Споделете со пријателите!

Министерот за здравство Никола Тодоров најави реновирање и нова опрема за општата болница во Куманово

Повеќе од 40 милиони денари за нова опрема и реконструкција на Општата болница во Куманово ќе инвестира Министерството за здравство, со што се очекува значително подигнување на нивото на квалитет во оваа јавна здравствена установа кон која гравитираат над 200.000 жители од градот и околниот регион.

Министерот за здравство Никола Тодоров на вчерачната прес-конференција рече дека во тек е изработка на основен проект за изградба на нов Ургентен хируршки центар во рамки на Општата болница во Куманово. Посочи дека веќе е изработен идејниот проект за нов Ургентен центар.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!