Споделете со пријателите!

Изминатата недела на Клиниката за радиологија беа третирани вкупно 6 пациенти со „flow diverters“
За првпат во Македонија, на Клиниката за радиологија се извршени интервенции со пласирање на пренасочувачи на проток (flow diverters), кои служат за ремоделирање на артериите и пренасочување на крвен проток.

Станува збор за ендоваскуларна метода (со пункција на артерија со катетер, без отворање на черепот), кај која за првпат се применети пренасочувачи на проток.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!