Споделете со пријателите!

Благодарение на американскиот тим доктори сериозно се развива детската кардиохирургија во Македонија
Единаесет сложени кардиохирушки интервенции се извршени при последната посета на тимот детски кардиохирурзи на Клиниката за детска хирургија врз деца на возраст под шест месеци со просечна телесна тежина од три килограми. Интервенциите во траење од 11 до 14 часа ги изврши тим американски доктори заедно со македонски доктори.

Министерот за здравство Никола Тодоров при посетата на Детската хирургија се сретна со тимот кој ги изврши интервенциите...

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!