interesen-nacin-za-izbegnuvanje-za-cenzura
Споделете со пријателите!

Машките гради во служба за покренување на свеста за рак на дојка
Ракот на дојка е најчестото малигно заболување кај жените во светот. Превенцијата и самопрегледот се клучни за намалување на бројот на заболени, затоа кампањите за покренување на свеста се многу важни и можат да спасат животи. Видеата кои што демонстрираат како самостојно да се изврши преглед се ретки, бидејќи женските брадавици се забранети на социјалните мрежи. Аргентинската група за подигање на свеста за рак на дојка (MACMA), направи видео кое што е ефективно и поучно, а тоа го направи на досетлив начин. Ова видео стана многу популарно на социјалните мрежи, бидејќи едукацијата ја прави на оригинален начин, демонстрирајќи на машки гради. Видеото има за цел да допре до девојките над 25 години, кои не ги проверуваат своите гради, но го проверуваат својот телефон на секои пет минути.

Во продолжение, погледнете го ВИДЕОТО:


Споделете со пријателите!