Споделете со пријателите!

Заменик министерот Андовски прими донација од Австрискиот Црвен крст
Заменик министерот за здравство Јовица, Андовски вчера присуствуваше на настан по повод донација на електрични болнички кревети, наткасни и друг медицински инвентар од Црвениот крст на Австрија.

Донацијата во вредност од над 14 илјади евра е наменета за здравствените установи, но во најголем дел за Клиничкиот центар – Скопје и Клиничката болница Тетово.

Донацијата се распределува врз основа на барањата и потребите на здравствените установи. Со австрискиот Црвен крст имаме долгогодишна соработка и заедничка цел-подобрување на здравјето на населението, здравствените услуги и здравствениот систем воопшто, изјави заменик министерот Јовица Андовски.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!