Споделете со пријателите!

Амбулантата во Маџари е комплетно реконструирана
По 50 години откако е изградена доби целосно нов лик. Инвестицијата е на Здравствен дом, а со неа се подигнува квалитетот на здравствени услуги за пацинетите од овој регион. Реконструираната амбуланта ја посети министерот за здравство Никола Тодоров заедно со директорката на Здравствен дом – Скопје Татјана Баевска Вучковиќ и градоначалникот на општина Гази Баба Тони Трајковски.

Целата амбулатна се реконструираше за две недели. Амбулантата не се затвори. Тука работат три тима, двајца матични лекари по општа медицина и еден стоматолог. Прикрепени се околу 6.000 пациенти и 1.600 пациенти кај стоматологот. Идејата беше да се заврши реконструкцијата без да се прекине работата и да им се овозможи на пациентите да добиваат здравствена услуга блиску до местото на живеење, изјави  Тодоров...

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!