alarm-na-telefon-koj-ke-ve-natera-da-napravite-selfi_image
Споделете со пријателите!

Аларм на телефон кој престанува да ѕвони само доколку направите селфи, е можеби вашиот спас за конечно да се разбудите навреме 
Новата апликација за аларм на телефон, освен тоа што е креативна, таа се стреми да стане и многу популарна од едноставна причина што ги спојува работите што повеќето од нас ги сакаат односно не ги сакаат. Поточно кажано, скоро никој не сака да станува рано, а повеќето сакаат да се фотографираат. Оваа апликација на забавен начин ги спојува овие две работи со цел да го разубави секојдневието.

Во време кога селфи фотографиите се веќе секојдневен дел од комуникацијата, беше прашање на време кога ќе следат првите изуми поврзани со оваа практика.

Snap Me Up е поделотворна од снуз опцијата, бидејќи алармот на телефонот ќе престане да ѕвони само доколку направите селфи, а притоа лицето треба да биде подвижно“

Станува збор за апликацијата Snap Me Up достапна за Андроид телефоните, поточно аларм за мобилниот телефон, кој доколку сакате да го исклучите, ќе мора да направите селфи  фотографија. Апликацијата е дизајнирана да фотографира само доколку лицето е подвижно, така што не се обидувајте да измислувате начини да ја „прелажете“, како на пример, да се фотографирате со затворени очи. Ваквото будење е сигурно поделотворно отколку снуз опцијата која може бесконечно долго да го одложува времето на будење. Snap Me Up е толку популарна, што до денес има над 100 илјади корисници.

„Ми беше многу тешко да станувам наутро и ми беше потребен аларм“, кажува Мајкл Фабози – Michael Fabozzi, 22 годишниот студент од Политехничкиот универзитет од Милано, кој сакал да додаде хумористична димензија на утринското будење. Неговата цел била да направи апликација која што ќе биде забавна а воедно ќе има и социјална страна. Така, апликацијата е направена да ги чува и уредува сите утрински фотографии во вашиот телефон, кои подоцна можете да ги споделувате на социјалните мрежи или да се смеете во друштво на вашите пријатели. Доколку сакате да се будите на различен и кул начин, преземете ја оваа апликација тука.  

Прочитајте:  Вакцина против маларија нуди надеж за пациентите со канцер

Споделете со пријателите!