Tema_17_urinarna-inkontinencija_2
Споделете со пријателите!

Уринарна инконтиненција е чест проблем кај возрасната популација кој го нарушува квалитетот на животот на возрасната популација. Се јавува при кашлање, кивање, трчање, дигање на тешки предмети, брза промена на положбата на телото (на пример: при брзо станување) или при други физички активности.

На вашите прашањата еднаш неделно ќе одговара Д-р Илија Келепуровски

Правно оградување: Дадениот стручен совет од страна на лекар специјалист како одговор на вашето прашање поставено на „Прашај лекар“, не ја заменува посетата на матичен лекар доколку е нарушена здравствената состојба. Презентираните совети нудат основни информации и насоки кон лицата засегнати од одреден здравствен проблем, со цел, полесно да ја презентираат својата медицинска состојба на својот лекар за да им се овозможи соодветен професионален здравствен третман.


Споделете со пријателите!

ваше прашање (2)

  • Весна Лукароска Одговори

    Прашање до докторот се однесува на мојата мајка која има преживеано мозочен удар пред две години и сега е на 69 год.возраст. Иако има сеуште последици од хемиплегијата (слабо активна рака) без помагала сама се движи. Проблемот е што има ноќна инконтиненција имено изгубен е осетот за мокрење и користиме пелени за спијање. Пошто сум стоматолог по професија мислам дека со сфингтерот е проблем па ми е потребен ваш совет за третирање на овај проблем, Поздрав

Ваше прашање (2)

Вашата Емаил адреса нема да биде објавена.