Вегетаријанска/веганска исхрана аргументи за или против?

Вегетаријанската/веганска исхрана не е за секого. Доколку сепак одлучите да ја практикувате правете редовни крвни ( и други) анализи и практикувајте добро балансирана исхрана во комбинација со додатоци во исхраната (омега 3, витамини Б12 и Д, калциум итн.) со цел да се спречат недостатоците на клучните нутриенти.