20 октомври
Светски ден на остеопорозата

Светскиот ден на остеопорозата се одбележува секоја година на 20 Октомври, како традиционално продолжување на долгогодишната кампања за подигање на глобалната свест за превенција, дијагноза и третман на остеопорозата како и на метаболистичката болест на коските…