Некои антитела на COVID-19 може да ја преминуваат плацентата

Придобивките од доењето ги надминуваат сè уште невидените ризици од доење со КОВИД-19, според врвните здравствени организации како Центрите за контрола и превенција на болести, се додека новите мајки кои ја имаат оваа болест преземаат мерки на претпазливост како носење маска и миење на рацете и градите пред доење.

Како настанува Даунов синдром

За тоа како настанува Даунов синдром пишува д-р Маринела Василевска, шеф на Цитогенетска лабораторија во „Аџибадем Систина“ каде со кариотипизација се детектираат евентуалните хромозомски абнормалности