Почна Националната скрининг-програма за рано откривање на рак на дојка

Бесплатен мамографскиот скрининг за секоја жена, со цел откривање на заболувањето во неговиот претклинички стадиум Почна спроведувањето на Националната скрининг-програма за рано откривање на рак…