Споделете со пријателите!

Соопштение за јавноста: 8 февруари 2016

Директорите на Фондот за здравствено осигурување на Македонија, д-р Сашо Стефаноски и Орхан Рамадани одржаа работна средба со Александар Петровски, претседател на Здружението на родители на деца со ендокринолошки заболувања РАСТ.

На состанокот стана збор за можноста за унапредување на здравствената состојба на оваа група пациенти, соработката со другите релевантни институции, состојбата и статусот на набавување на хормонот за раст како и неговата дистрибуција.

Превземено од: Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!