Споделете со пријателите!

Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2014/2015 (до 05.04.2015)
Во текот на 14-тата недела од 2015 година (од 30.03 – 05.04.2015 година), во Република Македонија се пријавени 1.125 новозаболени лица од грип/заболувања слични на грип, што претставува намалување на бројот на регистрирани случаи во однос на минатата недела за 46,1%.

Превземено од: Институт за јавно здравје на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!