pornhab-se-grizhi-za-vasheto-reproduktivno-seksualno-zdravje_image
Споделете со пријателите!

„Порнхаб“ отвори сексуален велнес центар кој нуди стручни лекарски совети
Најпознатата интернет страница со содржина за возрасни „Порнхаб“, отвори онлајн едукациски центар, со цел да овозможи совети за здрав љубовен и сексуален живот. Центарот се вика „Порнхаб сексуален велнес центар“ (Pornhub Sexual Wellness Center) и ќе ги покрива темите на репродуктивното здравје, сексуално преносливите инфекции, односно болести, како и темите за сексуалност и градење на љубовна врска. Центарот ќе го води психологот Лори Бетито (Laurie Betito), којашто со својот тим на лекари, еднаш неделно ќе одговараат на сите прашања за гореспоменатите теми.

Целта е да се добијат соодветни и точни информации за безбеден секс, онлајн врски, истражување на сексуалноста и сл.

Во нивното промотивно видео, Бетито истакнува дека сакаат да бидат „реални“ со луѓето кога станува збор за меѓучовечките и сексуалните односи. Потпретседателот на „Порнхаб“, Кори Прајс (Corey Price) вели дека компанијата дека на своите 70 милиони посетители дневно, сака да им овозможи точни информации и совети за сексот.

„Ја разбираме важноста од едуцирање на луѓето на многу теми поврзани со сексуално здравје и подигнување на свеста; видовме можност да пренесеме знаење и поддршка од лекари и експерти“ истакнува Кори во својата изјава.


Споделете со пријателите!