Споделете со пријателите!

Центарот за јавно здравје-Скопје информира дека е одјавена епидемијата на заразна жолтица на подрачјето на град Скопје

ЦЈЗ-Скопје информира дека е одјавена епидемијата на заразна жолтица на подрачјето на град Скопје, која беше прогласена на 22 август, минатата година, кога беше регистриран зголемен број заболени лица од заразна жолтица на подрачјето на Скопје.

Вкупниот број на заболени во епидемијата изнесува вкупно 476 лица, од кои 247 случаи се регистрирани како Hepatitis virosa А и 229 случаи како недиференциран Hepatitis virosa.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!