Срцева аритмија, состојба која срцевата фреквенција е пониска од 60 отчукувања во минута. Нормалното чукање на срцето е помеѓу 60 и 100 отчукувања во минута. Најчести симптоми: замор, слабост, останување без здив, несвестица, вртоглавица, проблеми со меморијата и проблеми со спиењето.