Споделете со пријателите!

Бројот на интервенции во Државната кардиохирургија се зголемува, како и опсегот на работа
Со 20 до 30 операции месечно и 90 процентна успешност на тешките и итни случаи, Државната кардиохирургија одлично се развива и се повеќе добива на кредибилност, не само кај пациентите, туку и кај професионалната јавност, посочи министерот за здравство, Никола Тодоров по повод две години од првата операција на Државната кардиохирургија, при што посочи дека Клиниката ги имплементира најновите и најсовремени стандарди во лекувањето, применува најсовремени процедури и има најсовремена опрема, а од 2015 година, покрај кардиохируршки, работи и васкуларни процедури.

Тодоров најави зајакнување на тимот во делот васкуларната хирургија со прием на двајца доктори кои ќе бидат пратени на специјализација или субспецијализација. Во план е, нагласи, и зајакнување на тимот анестезиолози со дополнителни тројца лекари и медицински персонал...

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!