Споделете со пријателите!

Соопштение за јавноста: 14 октомври 2015
Искуства на Република Македонија и Република Словенија од реформите во здравството, обезбедување квалитет на услугите во јавното здравство, како и продлабочување и унапредување на соработката меѓу двата фонда и здравствените институции на двете земји, се дел од точките за разговор на денешната средба меѓу Д-р Сашо Стефаноски и Орхан Рамадани, директори на Фондот за здравствено осигурување на Македонија и Само Факин, директор на словенечкиот Фонд за здравствено осигурување и неговиот тим.

На средбата, директорот на ФЗОМ, д-р Сашо Стефаноски, разговараше за практичната примена на двојазичните обрасци за итна и неопходна здравствена заштита на нашите државјани кои од различна причина се на привремен престој во Словенија.

Превземено од: Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!