Пролетта е период на полен и алергии

Покрај тоа што досега не е пронајден лек за пролетните алергии, постојат многу начини за нивно третирање и ублажување на симптомите, започнувајќи од фармацевтски лекови, па сè до домашни навики…

Одвојување од бебето

Бебињата на одредена возраст почнуваат да покажуваат силни знаци на загриженост и плачење кога мајката (односно примарниот старател) нема да биде во нивна близина…