Анафилакса: Знаци, симптоми и прва помош

Анафилаксата предизвикува имунолошкиот систем да ослободи големо количество на хемикалии кои можат да предизвикаат шок кај лицето.Анафилакса е алергиска реакција којашто е опасна по живот…