Како настанува Даунов синдром

За тоа како настанува Даунов синдром пишува д-р Маринела Василевска, шеф на Цитогенетска лабораторија во „Аџибадем Систина“ каде со кариотипизација се детектираат евентуалните хромозомски абнормалности