Споделете со пријателите!

Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2015/2016 (до 11.10.2015)
Во текот на 41-ва недела од 2015 година (од 05.10.2015 – 11.10.2015), во Република Македонија пријавени се 28 случаи на грип (МБ 1,4/100.000), со што вкупниот број на пријавени случаи оваа сезона е 33 (МБ 1,6/100.000). Бројот на пријавени лица оваа недела е речиси двојно помал споредено со 41 недела од минатата сезона кога беа регистрирани 52 случаи.

Во оваа сезона, пријавени се заболени лица од 4 извештајни единици. Најголем број на се регистрирани во ЦЈЗ Куманово (30), додека во ЦЈЗ Тетово, ПЕ Ресен и ПЕ Струга, регистриран е по еден заболен.

Превземено од: Институт за јавно здравје на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!