so-slackfit-do-uspesni-prednovogodisni-odluki_image
Споделете со пријателите!

Новогодишните одлуки најчесто се забораваат многу брзо, затоа сме ние тука за да го промениме тоа 
Потребна е храброст за се постави предновогодишна одлука, а уште повеќе истата да се оствари! Пред два месеци Sport Inn им постави предизвик на сите оние кои постојано си ветуваат „празни ветувања”, дека ќе почнат со вежбање и здрави навики од утре, понеделник, од први и сл.

Предизвикот се состоеше од два месеци напорно вежбање на „Слекфит“ (SLACKFIT) фитнес програмата на Gibbon Slacklines Macedonia, придржување до здрава исхрана и активација на социјалните мрежи, а јавноста можеше да ги следи објавите на социјалните мрежи со хаштагот #slackfitmk. По 2 поминати месеци, преку 60 пријавени, но само 40 селектирани учесници, 15 тренинзи, 7 фотосесии, цела нива брокули и цел кокошарник изедено пилешко, со гордост можеме да ги прогласиме победниците на „Слекфит“ (SLACKFIT) предизвикот!

Победниците на овој предизвик беа неизвесни до самиот крај! Сепак, првото место заслужено му припадна на тимот EAST, со вкупно освоени 5069 поени!

Со мала разлика зад нив, второто место го освоија „Златните” – GOLD FUTURE со вкупно 5005 поени, а „МАФИНИ“ успеаа да го задржат третото место со 4738 поени. EAST во 2017 та ќе патуваат во Минхен за да бидат дел од осмото издание на WORLD SLACKLINE MASTERS by GIBBON GOLD FUTURE ќе можат да продолжат со „Слекфит“ (SLACKFIT) програмата во природа со Gibbon Classicline – најбараната Gibbon лента. А секако и да научат по некој трик. Со „МАФИНИ“ ја продолжуваме дружбата во Sport Inn!

Здравото и фит тело и здравите навики се животен стил.

На овој предизвик некои од учесниците за прв пат се охрабрија да ги воведат во своето секојдневие, некои од нив се потсетија на благодетите од истите, а други пак само ги зацврстија и потврдија правилно донесените одлуки за здрав животен стил.
so-slackfit-do-uspesni-prednovogodisni-odluki_image1

„SLACKRACK е за зајакнување на мускулите,  физиотерапевтски вежби и учење на почетните движења на слеклајнингот“

Најважно од сè, e дека изминатите два месеци одлично се дружевме, мотивиравме и охрабривме да спортуваме што е можно повеќе, поздраво да се храниме и да ги продолжиме навиките кои ги стекнавме со исто темпо во новата година! „Слекфит“ (SLACKFIT) програмата е идеална за сите што сакаат да ја променат секојдневната рутина! Освен што можете да ја практикувате во Sport Inn, справата на која се прават вежбите – SLACKRACK  – е идеална и за домашна употреба, за секоја возраст и за сечии потреби. За зајакнување на мускулите, балансирање, затегање, физиотерапевтски вежби, јога, акро баланс, но и за да се учат почетните движења на слеклајнингот.

sport_inn_baner_pr.docx

Sport Inn
Истарска бр. 33, 1000 Скопје, Македонија
+389 2 321 6665; +389 78 700 070
www.sportinn.mk
hello@sportinn.mk

*комерцијален текст 


Споделете со пријателите!