Споделете со пријателите!

Соопштение за јавноста: 10 ноември 2016
Фондот за здравствено осигурување, на 2 ноември годинава го додели 1200-тиот ваучер ин витро за прво дете за оваа година. Со задоволство можеме да информираме дека динамиката на остварување на програмата за ин витро, која претставува врвен приоритет за Фондот, ги надмина дури и нашите најоптимистички очекувања, како според бројот на брачни двојки опфатени со оваа постапка, така и според брзината и ефикасноста на нејзината реализација.

До 01.11.2016 бројката на одобрени барања за ин витро е 1.200 за прво дете што претставува надминување на одобрените барања за БПО за цела 2015 година. Нашите проекции се дека до крајот на 2016 година ќе се надмине 2015 година за приближно 20% зголемен број на доделени ваучери за ин витро за 2015 година…

Преземено од: Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија

Прочитајте повеќе» 


Споделете со пријателите!