Рак на грлото на матката – информирај се, направи скрининг, вакцинирај се

Јануари е месец кога се подигнува свеста за ракот на грлото на матката и вакцинацијата против HPV и оваа година Cветската Здравствена Организација и партнерите ја водат под мотото “Moжеме да ставиме крај на ракот на грлото на матката – информирај се, направи скрининг, вакцинирај се”.