Може ли да се предвиди смртта?

Калкулатор базиран на вештачка интелигенција (AI) вели ДА! Може и тоа со сигурност од 78%!!! Истражувачите анализирале податоци од 6 милиони луѓе во Данска споредувајќи различни фактори како висина на лични доходи, професија па дури и дали некој имал скршена коска.