Декада исполнета со здрави навики и рекорди: Денес започнува пријавувањето на 10та Авицена Женска трка

Најпознатата и најголема трка за жени во земјата, оваа година заокружува една цела декада исполнета со големи успеси, резултати, рекорди, зголемена свесност за негување на здрави навики и здрав животен стил, како и сè побројни учеснички со секоја нова стартна линија.