Сезонски алергии – дијагноза и третман

Сезонските алергии се многу непријатна дијагноза. Околу 25% од луѓето во САД имаат симптоми на сезонска алергија секоја година. Тие симптоми вклучуваат кивање, затнат нос, течење и секрет од носот, црвени очи кои чешаат, чешање на кожата и се навистина исцрпувачки бидејќи се секојдневни и го отежнуваат нормалното функционирање.