Споделете со пријателите!

Соопштение за јавноста: 28 јули 2015
Во oпштината Маврово-Ростуше, во летниот период ќе работи истурена канцеларија на Фондот за здравствено осигурување на Македонија. Канцеларијата е отворена на барање на граѓаните на општина Маврово-Ростуше, а во соработка со општината и Здравствениот дом, во чии простории е сместена канцеларијата. Овој истурен пункт на ФЗОМ, е отворен со цел да им се излезе во пресрет на граѓаните кои живеат во општината, на печалбарите, кои во летниот период доаѓаат во посета на родниот крај, на туристите, како и на граѓаните кои имаат викенд куќи. Правата од здравственото осигурување во оваа канцеларија може да ги остварат граѓаните од 42 населени места, доколку за тоа имаат потреба. Канцеларијата ќе биде отворена секој работен ден, во периодот од 12 до 14:30 часот

Превземено од: Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!