Споделете со пријателите!

popularni-besmisleni-dieti_image
Ја знаете онаа Ананас диета кога јадете сè, освен ананас? Диетите кои што ќе ги наброиме во овој текст ја имаат истата логика на размислување објаснувајќи ја својата делотворност
Ретко кој не пробал да слабее според брзи методи, бидејќи признавајќи или не, сите сакаме брзи резултати, иако знаеме дека за витко тело е потребно многу повеќе од тридневна диета. Она што овие брзи диети имаат заедничко, е нивната неефикасност која се граничи со здравјето, а во некои случаи, и со здравиот разум. Оваа година особено се популарни диетите за детоксикација и консумирање храна без глутен. Тие се моден тренд кој се наметнал најмногу поради неинформираност. Имено, здравото тело може само да се грижи за себе и има органи задолжени за прочистување, па затоа не му се потребни диететски строги режими за прочистување. Во продолжение, ви набројуваме неколку популарни диети кои својата популарност ја стекнале благодарејќи на примамливите и нереални ветувања за брзи резултати.


Споделете со пријателите!